Chao har dårlige tænder

Chaos er en Orientaler på 3 ½ år. 

En Kastreret racekat i den bedste alder. Der har været problemer med hans tænder siden han var killing. Rødt tandkød, ømme gummer og nedbrydning af emaljen på kindtænderne. Tandresorptioner eller FORL. En sygdom der rammer mange katte.

Chaos havde tidligere fået fjernet flere dårlige kindtænder. I vinter var det blevet så slemt med tandpine, at Chaos havde konstante smerter. Vi valgte at fjerne alle de tænder der var tilbage, da katte har 30 tænder i alt, er det ikke nogen nem opgave. Efter at være lagt i skånenarkose, med iltslange i halsen, narkoseapparat og overvågning af puls, blodtryk og iltmætning, gik vi i gang. Små 2 timer senere vågnede Chaos af narkosen. De fleste tænder var blevet opereret ud af kæben, som hvis vi andre havde en visdomstand. Han overnattede hos os, fik stærke smertestillende sprøjter og allerede få dage efter gik det fremad.

Tandpastasmilet er der stadig, men uden en tand i munden.   Selv om der ikke er en tand tilbage i munden , går det fint med at sluge og tygge tørkost. Gummerne er helt hårde og kan bruges til at tygge med. Det er dog slut med at fange levende mus, de slipper fri af gabet.  Chaos er ligeglad,  han har ikke mere tandpine og har det godt.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.