Ferieråd - dyr i pension

Hotel Kattely

Traditionen tro, er der rift om pladserne i områdets hunde- og kattepensioner.

At vælge pension til sit kæledyr er en meget personlig beslutning. Glæden ved ferien kan hurtigt gå fløjten, hvis man ikke er tryg ved det sted, hvor man har afleveret sit kæledyr. Jeg anbefaler derfor altid mine klienter at kikke forbi den bookede pension i god tid inden ferien, for lige at "snuse" til stedet og få en snak med personalet. Dyreejere er ikke ens, og det er pensioner heller ikke. Det gælder om at finde en pension, som passer til ens ønsker og behov, og som man er tryg ved.

Vaccinationskrav

Alle pensioner kræver, at hunde og katte er vaccineret med den almindelige "paraply vaccine". Derudover anbefaler de fleste hundepensioner, at hunden bliver vaccineret mod "Kennelhoste" inden opholdet. Kennelhoste er ikke nogen farlig sygdom, men den er til gengæld meget smitsom, og hvis først en hund i en kennel får kennelhoste, så har vi hurtigt 50 hunde, der står og hoster.

Tryghed

Når man afleverer sin hund eller kat i pension, er det en rigtig god ide at medbringe dyrets egen kurv eller et tæppe eller en trøje der lugter godt af hjemmet. Selvom foder er med i prisen for opholdet, kan det også være en god ide at medbringe det foder som dyret kender hjemmefra. Et pensionsophold vil altid være en stress faktor, og lægger man så et foderskift oveni, er risikoen for en god gang feriemave bestemt til stede.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.