Ferieråd - sol og sommer

Sommer og sol

Nu ved jeg godt, at solen ikke ligefrem har forkælet os i år, men jeg håber stadig på en fantastisk juli.

Solskoldning

Selvom det måske lyder lidt underligt, så kan hunde godt blive solskoldede. Især lyse hunde med tynd pels kan blive solskoldede, og lyse snuder er også udsatte. Jeg kender flere hundeejere, der hver sommer er nødt til at behandle Fido med solcreme, så det er en reel mulighed hvis solen igen skulle finde på at gæste os.


Hedeslag

Det største problem med solvarme dage, er dog uden tvivl risikoen for hedeslag. Vær meget forsigtig med at lade hunden opholde sig i varme lukkede rum i længere tid. Især kan det være farligt at efterlade kæledyr i bilen en varm sommerdag. Selvom det lufter og vi andre måske ikke synes det er så varmt, så kan temperaturen stige voldsomt i en parkeret bil, når solen skinner uhindret på den. Det er derfor generelt en rigtig dårlig ide at efterlade dyr i bilen om sommeren hvis man væk mere end nogle få minutter. Hver sommer er der dyr der dør efter at være blevet efterladt i en parkeret bil!

Skulle uheldet være ude, så bring øjeblikkeligt dyret i skygge. Overhæld med kuldslået vand, og forsøg at holde det i ro. Dyrlægen bør kontaktes.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.