Forhøjet blodtryk hos kat - den stille dræber

Har din kat også fået "taget trykket" Skrevet af Vibeke Relund | 24. nov 2018

Hvis din kat er over 9 år gammel, så er det nok en god ide, at den får taget trykket!

Forhøjet blodtryk (hypertension) er nemlig slet ikke ualmindeligt hos ændre katte, og det er ikke uden grund, at man kalder sygdommen for "den stille dræber".

Når trykket stiger i blodårene, kan der ske skade på vævet  - især i organger med meget små blodkar. Man er især bekymret for øjnene, nyrerne, hjernen og hjertet. 

Hvis man opdager problemet i tide, kan man nå at sætte ind med behandling inden at katten får varige men.

I de fleste tilfælde er forhøjet blodtryk hos katte en sekundær lidelse. Det betyder, at det er en anden sygdom, der har udløst det høje blodtryk. Måske har katten en nyrelidelse, eller måske lider den af forhøjet stofskifte.

Hvis din kat får konstateret forhøjet blodtryk, vil vi derfor altid foreslå, at den får lavet en urinprøve og en urinprøve, for at fastslå om der skulle være en udløsende årsag til problemet.

Herning Dyrehospital fokus på forhøjet blodtryk hos kat.

Hvis din kat over 7 år gammel, så tilbyder vi derfor atmåle dens blodtryk kvit og frit. Det sker i uge 2 eller i uge 5

Der er kun plads til et begrænset antal katte, så ring gerne allerede nu, og bestil tid til din kat.

 

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®