Gadehunden Troya

Troya er en hund på 11 år. Hun er oprindeligt en gadehund fra Grækenland , men har i mange år boet i Danmark.

 

Selv om Troya normalt lever et fornuftigt hundeliv uden lange løbeture og strabadser sprængte hun det ene korsbånd. Skader på korsbånd er meget almindeligt hos hunde. Vi lavede en plan for operation af Troya sammen med hendes ejer. Da det er vigtigt at Troya hurtigt kommer i gang igen efter en operation, valgte vi operationsmetoden TTA, en teknik hvor trækket på det ødelagte korsbånd aflastes ved at flytte ledbåndet til knæskallen fremad.

Vi lagde Troya i narkose med overvågning af blodtryk, iltspænding, kuldioxid og puls. Det er vigtigt at narkosen er skånsom ved en operation der kan tage op til 2 timer. Efter at have skåret en knoglekam af skinnebenet med en oscillerende sav, sættes en knogleplade og en afstandsklods (cage) ind i knæet, implantaterne er lavet af titanium og er det metal der lettest tolereres af kroppen. For at mindske ubehaget efter operationen gav vi en laserbehandling for at øge blodcirkulationen og energiomsætningen i det nyopererede knæ. Allerede dagen efter var Troya haltfri.

Vi vil nu genoptræne hende på vandløbebånd så Troya snart er klar til nye udfordringer.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.