Gadehunden Troya

Troya er en hund på 11 år. Hun er oprindeligt en gadehund fra Grækenland , men har i mange år boet i Danmark.

Selv om Troya normalt lever et fornuftigt hundeliv uden lange løbeture og strabadser sprængte hun det ene korsbånd.

Skader på korsbånd er meget almindeligt hos hunde.

Vi lavede en plan for operation af Troya sammen med hendes ejer.

 

Korsbåndsoperation med TTA

Da det er vigtigt at Troya hurtigt kommer i gang igen efter en operation, valgte vi operationsmetoden TTA, en teknik hvor trækket på det ødelagte korsbånd aflastes ved at flytte ledbåndet til knæskallen fremad.

 

Om korsbåndsoperationen

Vi lagde Troya i narkose med overvågning af blodtryk, iltspænding, kuldioxid og puls. Det er vigtigt at narkosen er skånsom ved en operation der kan tage op til 2 timer.

Efter at have skåret en knoglekam af skinnebenet med en oscillerende sav, sættes en knogleplade og en afstandsklods (cage) ind i knæet (implantaterne er lavet af titanium og er det metal der lettest tolereres af kroppen).

 

Haltfri dagen efter

For at mindske ubehaget efter operationen gav vi en laserbehandling for at øge blodcirkulationen og energiomsætningen i det nyopererede knæ. Allerede dagen efter var Troya haltfri.

Vi vil nu genoptræne hende på vandløbebånd så Troya snart er klar til nye udfordringer.

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®