Gismo er halt på bagbenet

Gizmo er en Cairn Terrier på 10 år. Han kom ind en morgen og var halt på bagbenet.

Vi undersøgte Gizmo og kunne mærke han havde ondt i knæet. Efter at have givet en smertestillende sprøjte kunne vi undersøge benet nærmere. Det var tydeligt at korsbåndet var sprunget. Knæleddet var helt hævet. Det er ikke unormalt, at hunde kan beskadige korsbåndet. Vi aftalte at operere Gizmo samme dag.

Ved operationen fjernede vi det beskadigede korsbånd og sætte et nyt kunstigt korsbånd ind i knæet.

Da han havde slidgigt gav vi en genopbyggende behandling med i alt 4 ganges injektion med medicin, der genopbygger de dårlige led og stimulerer dannelsen af ledbrusk og ledvæske.

Der blev brugt skånenarkose, en kombination af bedøvelse i blodåren og dernæst narkosegas igennem en tubus i halsen. Vi overvåger narkosen med en maskine, der hele tiden måler puls, blodtryk ,iltmætning og ekg.

Under operationen er dyrlægen helt sterilt påklædt i engangskittel, hue, handsker og mundbind, da det er vigtigt at der ikke kommer bakterier i såret. Vi overvåger narkosen med en maskine der hele tiden måler puls, blodtryk ,iltmætning og ekg. Narkosen og operationen forløb fint.

Gizmo har det nu godt igen og går omkring på sit knæ med kunstigt korsbånd. Han får en specialdiæt til hunde med slidgigt, lavt kalorieindhold og stoffer til genopbygning af de svage led er et godt supplement til en operation.

På billedet er Gizmo til kontrolbehandling for slidgigt.

Del denne historie
Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan er et abonnement på forebyggende pleje og sundhed. Dit kæledyr sikres fx regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek. 
Du får mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat