Gismo er halt på bagbenet

Gizmo er en Cairn Terrier på 10 år. Han kom ind en morgen og var halt på bagbenet.

Vi undersøgte Gizmo og kunne mærke han havde ondt i knæet. Efter at have givet en smertestillende sprøjte kunne vi undersøge benet nærmere.

Det var tydeligt at korsbåndet var sprunget. Knæleddet var helt hævet. Det er ikke unormalt, at hunde kan beskadige korsbåndet. Vi aftalte at operere Gizmo samme dag.

 

Nyt korsbånd

Ved operationen fjernede vi det beskadigede korsbånd og sætte et nyt kunstigt korsbånd ind i knæet.

Da han havde slidgigt gav vi en genopbyggende behandling med i alt 4 ganges injektion med medicin, der genopbygger de dårlige led og stimulerer dannelsen af ledbrusk og ledvæske.

 

Skånenarkose

Der blev brugt skånenarkose, en kombination af bedøvelse i blodåren og dernæst narkosegas igennem en tubus i halsen. Vi overvåger narkosen med en maskine, der hele tiden måler puls, blodtryk ,iltmætning og ekg.

Under operationen er dyrlægen helt sterilt påklædt i engangskittel, hue, handsker og mundbind, da det er vigtigt at der ikke kommer bakterier i såret. Vi overvåger narkosen med en maskine der hele tiden måler puls, blodtryk ,iltmætning og ekg. Narkosen og operationen forløb fint.

 

Resultatet

Gizmo har det nu godt igen og går omkring på sit knæ med kunstigt korsbånd. Han får en specialdiæt til hunde med slidgigt, lavt kalorieindhold og stoffer til genopbygning af de svage led er et godt supplement til en operation.

 

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®