Jagttid på katte?

Fister er en gråstribet hankat på 2 år og kom en dag ind med en hård hævelse under huden. Vi lavede en grundig klinisk undersøgelse og kunne mærke en hård og rund ting lige nederst på maven. Fister blev indlagt og dagen blev han bedøvet. Efter at have klippet og barberet huden omkring hævelsen, fjernede Jesper et luftbøssehagl der sad fast under huden. Heldigvis var haglet ikke gået længere ind. Hvis det havde lavet hul på en tarm kunne Fister være død af bughindebetændelse, en lang og pinefuld proces. Selv om der formentlig er tale om drengestreger, skal det understreges at katte ikke må skydes med luftbøsse.

Vi har jævnligt katte indlagt med hagl i kroppen, så lad være med at skyd på de andres katte, det er sjældent at de dør af det, men sår og infektioner ses ofte.

Efter at have renset Fisters tænder, vågnede han op igen og er klar til nye musejagter. Fisters ejer har ikke udstyret ham med skudsikker vest, så vi håber, at det er sidste gang han er i skudlinien

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.