Kato har dårlig fordøjelse

Kato er en Dobermann på halvandet år.

Han havde problemer med opkast og ondt i maven. Vi prøvede en behandling med tarmskånekost og mælkesyrekultur og kvalmedæmpende medicin. Da det ikke hjalp fortsatte vi nogle dage senere med væskebehandling som drop, kontrastrøntgenundersøgelse af maven og tarmene.

Vi har mulighed for at lave de fleste blodprøver her i huset, da mange sygdomme derved kan opdages tidligt, ja få timer efter vi har udtaget en blodprøve. Blodprøverne viste ikke noget unormalt. Ved en kontrastundersøgelse , kan vi se på røntgen om der er et fremmedlegeme i tarmene. Det er ikke usædvanligt at hunde sluger ting de ikke kan fordøje. Efter nogle timer var der stadig meget luft i mavesækken og sidst på eftermiddagen besluttede vi at operere Kato. Der var en begyndende maveoverfyldning , eller vridning af mavesækken, der kan give en mavedrejning senere.

Store racer som Kato med en dyb brystkasse er særligt disponerede for denne sygdom. Vi syede mavesækken fast til bugvæggen så den ikke kan dreje mere.

Efter at være indlagt kom Kato hjem igen dagen efter. Han har det godt og er blevet sig selv igen. Katos ejere har valgt at få tegnet en sygeforsikring så hovedparten af dyrlægeregningen bliver dækket af forsikringen.

Del denne historie
Tilmeld dig Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor.

Tilmeld dig Netdyredoktors nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.