Katten er ikke social

Jeg har en kat på 2,5 år, som skaber en del problemer!
Hun er udelukkende en indekat!
Hun hvæser af min kæreste og "dapper" efter ham når han vil i kontakt med hende i længere tid af gangen!
Mig har hun intet problem med... Jeg er for det meste hjemme ved hende, mens min kæreste er hjemme i perioder. Desuden hvæser hun af gæster.
Hun blev taget fra sin mor da hun var 9 uger og vi har efterfølgende læst at dette kan give adfærdsproblemer... Hun har altid været en noget reserveret kat og vi tvinger hende ikke til at omgås vores gæster... Men på det sidste år, er adfærden blevet værre og værre... Vi synes jo det er synd for hende også, da hun tydeligvis føler sig truet...
Mit spørgsmål er så:
Kan denne adfærd ændres eller er løbet kørt?
K.L.

Først indenfor de sidste 15 år, er der kommet rigtig gang i forskning i kattes adfærd. I mangel på bedre viden, har man i mange år betragtet katte som små hunde, og derfor har det været god latin, at sende killinger ud i nye hjem, allerede når de var 8 uger gamle. I dag ved vi heldigvis, at killinger har brug for at være ved deres mor indtil de er 12 uger gamle, og derfor vedtog man da også for et par år siden en lov, der foreskriver at det er strafbart at købe, sælge eller overdrage killinger, der er under 12 uger gamle. Killinger, der fjernes for tidligt fra deres mor, har øget risiko for senere at udvikle adfærdsproblemer, som f.eks. urenlighed eller aggressiv adfærd.

Det er MEGET svært at ændre en kats adfærd, men der er dog nogle ting du kan gøre for at hjælpe den. For det første vil jeg anbefale dig at sætte "Felivay" op i jeres hjem. Felivay er et syntetisk fremstillet dufthormon, der virker afstressende på katten. Du og kærresten kan ikke lugte det, men katten reagerer ofte ved at falde til ro. Stoffet købes i en "dispenser" som du kan sætte i en stikkontakt, og den sørger så for at luften hele tiden er mættet med den mængde der skal til for at påvirke katten.

Hvis ikke det er nok, ville jeg måske overveje om det kunne lade sig gøre at lade katten komme ud. Mange katte med en adfærd for jeres, får det meget bedre, hvis de får mere "luft under vingerne".

Del denne historie
Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan er et abonnement på forebyggende pleje og sundhed. Dit kæledyr sikres fx regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek. 
Du får mulgihed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat