Kia med dårlige tænder

Kia er en dansk svensk gårdhund på 10 år.

Kia havde meget tandsten i venstre side af overmunden og det kunne tyde på at hun ikke brugte den side af munden til at tygge med.

Kias ejer valgte at få hende indlagt og lavet en tandrensning. Skånenarkose med narkoseapparat, måling af blodtryk, temperatur og puls er det bedste når man er 10 år og en gammel hund. Det gik fint med at bedøve Kia. Vi kunne måle en dyb tandlomme ved kindtanden og ved røntgen undersøgelsen sås det tydeligt at der var en tandbyld.

 

Tandoperationen

Det er normalt bedst at få opereret en dårlig tand. Det gik vi i gang med med det samme. Tanden blev spaltet i 3 dele med en tandboremaskine, kæbeknoglen fjernet ud for rødderne og bagefter kunne vi tage et nyt tandrøntgenbillede og se at tanden var korrekt fjernet. Kia fik tandkødet syet med små selvopløsende tråde.

Efter en god uges tid kunne hun igen få sin normale mad. Tandpinen gik hurtigt væk og Kia har det nu godt igen.

Kia sidder klar i venteværelset, til kontrol 2 uger efter tandoperationen. Vi kan ikke læse hendes tanker, men måske lidt sund skepsis overfor tanddyrlægen. Kia´s legekammerat Sasja (bagved på billedet) tager det helt roligt, man er vel Beagle.

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®