Symptomer på tandlidelser

Tandlidelser hund
Hvordan kan jeg se, om mit kæledyr har en tandsygdom?

Symptomerne er mange: Ændret adfærd, skyhed når man stryger sit kæledyr over snuden, hunden vil ikke apportere eller hente en bold. Maden bliver ikke spist. For blot at nævne nogle af de adfærdsændringer, der ses ved tandlidelser.

Længere levetid = mere tandpleje

Vores kæledyr lever meget længere end deres vilde forfædre, og derfor skal de ikke kun have velfungerende tænder de første 4-5 år af deres levetid. Katte bliver ofte over 16 år i dag. Hundene bliver som regel 10 -14 år, og derfor har de brug for tandpleje.

Den bedste forebyggelse er tandbørstning med dyretandpasta, eller tandpolering med klorhexidin og vatrondeller. Der findes et stort antal af tyggeben, tandstensdiæter med mere. Kun et fåtal af dem har en reel effekt på tandproblemer.

Smertefuldt for dit kæledyr

Hvis dit kæledyr ikke får renset tænder regelmæssigt, starter en ond cirkel. Først med tandkødsbetændelse, så, nedbrydning af tandens tilhæftning til knoglen. Til sidst rådner tanden og falder ud.

Vores kæledyr kan sagtens undvære tænderne, men det er en lang smertefuld proces fra tandkødsbetændelsen starter, til tanden er faldet ud. 

Kæledyrene kan ikke give udtryk for smerten i munden. Ofte ser vi en markant ændring af humøret efter en tandbehandling.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®