Tandresorptioner

FORL eller neclesions

FORL eller necklesions er en meget udbredt kattesygdom. Omkring halvdelen af de danske katte har resorptioner. Tænderne på kattene nedbrydes af kroppens celler, så man kan sige, at katten er i gang med at nedbryde sig selv.

Man kender ikke den nøjagtige årsag til FORL, og nogle katteracer er overrepræsenteret. Kattene viser ikke symptomer på tandresorptioner, de forsøger at skjule smerten. Det viser sig ofte først ved en nærmere undersøgelse af kattens tænder. Hvis katten har FORL i en tand, skal hele tandsættes røntgenfotograferes. De katte, der en gang har fået konstateret FORL, skal tjekkes årligt.

Den eneste behandling er udtrækning af de dårlige tænder, en plastfyldning vil ikke bremse nedbrydningen af tanden.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®