Operation og bedøvelse

Operation i trygge rammer

Vi ved at du som ejer kan være nervøs for en kommende operation af dit kæledyr. Vi gør derfor alt hvad vi kan for at guide dig igennem forløbet, så du føler dig tryg ved at overlade opgaven til os. Når du afleverer dit kæledyr til operation, kommer du altid til at tale med dyrlæge, og der er sat tid af til at du sammen med dyrlægen kan tale proceduren igennem og få afklaret eventuelle spørgsmål. Hvis du er utryg ved at aflevere dit kæledyr, er det vigtigt du fortæller os det således vi bedst muligt kan hjælpe dig igennem forløbet.  

Inden dit kæledyr lægges i narkose, undersøger vi det grundigt med henblik på at vurdere dets sundhedstilstand, og dermed undgå uforudsete situationer. Der er ikke noget i denne verden der er 100 % sikkert, men vi gør alt hvad vi kan for at tage hensyn til det enkelte dyrs behov. Vi holder øje med din hund eller kat hele vejen igennem narkosen indtil det er vågent igen og klar til at komme hjem. 

Såret skal have ro

Efter en operation er det meget vigtigt at såret får ro til at hele. Hvis dit kæledyr slikker i såret, kan det springe op. Det kan derfor være nødvendigt med en bodystocking eller en krave. Efter en operation vil dit kæledyr ofte have behov for eksempelvis smertestillende medicin eller antibiotika. Du får altid tydelige instrukser med hjem om hvordan du skal give medicinen. Hvis du er i tvivl om noget i dagene efter operationen er du altid velkommen til at kontakte os. 

Kontrol efter operationen

Efter de fleste operationer vil vi gerne se dit kæledyr til en kontrol. Ved denne kontrol tjekker vi at såret er helet som det skal og fjerner evt. sting. Kontrolbesøget er altid inkluderet i prisen for operationen. 

Hjemme igen

Når I kommer hjem igen efter operationen, er det vigtigt der er ro. Dit kæledyr vil ofte stadig være lidt træt efter narkosen og have brug for at sove. Det er helt okay hvis din hund eller kat sover meget det første døgn, du skal blot sørge for at dit kæledyr har et trygt og varmt sted at ligge. 

Hvis dit kæledyr vil have lidt at spise må det gerne få det, men det er ikke unormalt at din hund eller kat kan have lidt kvalme eller nedsat appetit efter narkosen. Dette er som regel ovre næste morgen.