Blodprøver

Eget laboratorium

Hos Herning Dyrehospital har vi vores eget laboratorium, så vi hurtigt kan få svar på langt de fleste blodprøver. En blodprøve kan være relevant i mange sammenhænge, og kan hjælpe os med at skræddersy den bedste behandling for dit kæledyr. Vi tilbyder også at hjælpe med blodprøver i forbindelse med avlsgodkendelse. 

Skal dit kæledyr i narkose?  
Vi anbefaler altid at tage en blodprøve før din hund eller kat skal i narkose. En blodprøve kan afsløre, om der er nogle sygdomme, infektioner eller andet, som kan komplicere narkosen, og som vi derfor skal tage hensyn til. 

Får dit kæledyr fast medicin?  
Hvis din hund eller kat får fast medicin anbefaler vi at tage en kontrolblodprøve minimum én gang om året. På den måde kan vi opdage hvis noget har ændret sig, og justere medicinen alt afhængig af resultatet. 

Har din hund eller kat nået senioralderen? 
Hvis din hund eller kat er over 6-7 år, er det en god idé at få taget en blodprøve én gang om året ved det årlige sundhedstjek. Når dyr bliver ældre, er det godt at holde øje med deres kæledyrs helbredstilstand, og en blodprøve er en god måde at få overblik over dette. En blodprøve kan give svar på om alle organer fungerer som samt om der evt. er begyndende hormonelle forandringer.