Neutralisering af hunde og katte

På Herning Dyrehospital kan vi naturligvis hjælpe med neutralisering af både katte, hunde og kaniner. Neutralisering er en fællesbetegnelse for kastration af handyr og sterilisation af hundyr. Der kan være mange overvejelser forbundet med beslutningen om din hund eller kat skal neutraliseres eller ikke. Vi står altid klar med råd og vejledning, og vil gerne hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning for netop dig og dit kæledyr.

Fordele og ulemper ved neutralisering

Der er flere fordele forbundet med at neutralisere sin hund eller kat, nogle af dem er som følger:

  • Der er mindre risiko for udvikling af særlige sygdomme
  • Du undgår at din hund eller kat strejfer omkring, og mange gange bliver hunden eller katten også mere rolig.
  • Du undgår uønskede hvalpe eller killinger.
  • Hvis du har en hunhund, undgår du at den bliver falsk drægtig.
  • Du undgår at især hankatte og -hunde urinmarkerer indenfor. 

Hvor der er fordele, er der dog også ulemper. Vælger du at sterilisere din hunhund eller hunkat kan du naturligvis ikke avle på den senere. Det samme gælder for hankatte. Hanhunde kan dog kastreres kemisk med et implantat som kun virker i enten 6 eller 12 måneder. Dette er en midlertidig løsning, og hanhunden vil kunne bruges til avl når effekten af implantatet er aftaget. Hos nogle racer kan der desuden forekomme pelsændringer, og i alle tilfælde af neutralisering er det vigtigt at være meget opmærksom på vægten efterfølgende, da neutralisering nedsætter stofskiftet markant og dermed øges risikoen for overvægt.

Herunder kan du finde lidt relevant information omkring kastration og sterilisation af henholdsvis hunde og katte. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os. 

Kastration og sterilisation af hunde

Hvad går en kastration eller en sterilisation ud på? 
og hvilke fordele er der ved de to indgreb?

Kastration og sterilisation af katte

Hvad går en kastration eller en sterilisation ud på? 
og hvilke fordele er der ved de to indgreb?