Tænder og tandbehandlinger

Fokus på tandsundhed

8 ud af 10 hunde og katte har problemer med tænderne. Tandproblemer hos dyr gør ondt, men smerter fra tænderne kan være meget svært at se på dit kæledyr.

Symptomer inkluderer:
   Dårlig ånde
   Rødt tandkød
   Løse tænder
   Undgår at åbne munden
   Kløe omkring munden
   Savler meget
   Nedsat appetit
   Tyggebesvær
   Aggression, Irritabilitet og nedstemthed

En stor del af disse gener kan dog undgås, og du kan selv gøre en stor forskel. Mange tandproblemer kan forebygges. Den bedste form for forebyggelse er daglig tandbørstning, ligesom hos mennesker. Læs mere om hvordan du tilvænner dit kæledyr til dette her.

På Herning Dyrehospital har vi meget fokus på din hund og kats tænder. Vi tjekker altid tænderne ved det årlige sundhedstjek, og er dit kæledyr med i vores sundhedsprogram VetPlan kan du altid booke et gratis tandtjek, og hvis det er blevet nødvendigt med en tandrensning, får du 25 % rabat på behandlingen.

Din tanddyrlæge i Herning

På Herning Dyrehospital har vi indrettet et helt specielt tandrum, hvor alle tandbehandlinger foretages. Vi har dyrlæger som har meget erfaring med tænder og tandbehandlinger, og dit kæledyr er derfor i de bedste hænder hos os. 

Ved en tandrensning hos os bliver dit kæledyrs tænder poleret og alt tandsten fjernes med ultralyd under fuld bedøvelse. Vi måler og tjekker tandlommer, og tænder og tandkød undersøges systematisk. Som standard tager vi gerne røntgenbilleder af alle dyrets tænder, da der ofte er skjulte forandringer under tandkødet også selvom der ikke nødvendigvis er dannet en lomme.

God tandhygiejne er vigtigt

En god tandhygiejne er vigtig for både dyr og mennesker. Hvis ikke tandsten fjernes i tide, kan det udvikle sig til tandkødsbetændelse og senere hen parodontose. I sidste ende kan tanden ende med at rådne og falde ud. Dårlige tænder er en stor belastning for immunsystemet og kan i værste fald føre til påvirkning af både, hjerte, lever og nyrer hvis ikke problemet håndteres. 

Du kan sagtens holde øje med din hund eller kats tandsundhed derhjemme. Du bør regelmæssigt se efter om dit kæledyr har: 

  • Meget rødt tandkød
  • Tandsten som er gulbrune belægninger på tænderne
  • Knækkede/beskadigede tænder
  • Misfarvede blålige tænder
  • Sår i eller omkring munden eller andre ting som kan tyde på et tandproblem.

Vi anbefaler desuden at du får undersøgt tænder og mundhule på din hund eller kat minimum én gang om året.  

 

Smertefuldt for dit kæledyr

Tandproblemer kan være yderst smertefuldt for dit kæledyr. Din hund eller kat kan ikke fortælle om den har ondt, og derfor bliver mange tandproblemer ofte overset. Hvis du er i tvivl om din hund eller kat har et problem med tænderne så kontakt os gerne allerede i dag.