Tænder og tandbehandlinger

Fokus på tandsundhed

I uge 17, 18 og 19 tilbyder vi, at din hund eller kat kan få et gratis tandeftersyn. Derudover tilbyder vi 15% rabat på tandrens og tandrøntgen, samt 15% rabat på Vetpro tandplejeserie og tandbørster i butikken.

Der kan bookes tid via hjemmesiden, eller ved at ringe til os på 97127720.
Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål. Vi står altid klar til at hjælpe dig og dit kæledyr.

Tandkampagne netop nu!

8 ud af 10 hunde og katte har problemer med tænderne. Tandproblemer hos dyr gør ondt, men smerter fra tænderne kan være meget svært at se på dit kæledyr. Du kan læse mere om hvilke symptomer du skal være opmærksom på her. En stor del af disse gener kan dog undgås, og du kan selv gøre en stor forskel. Mange tandproblemer kan forebygges, og forebyggelse er langt at foretrække frem for behandling. En af de bedste måder at forebygge tandproblemer er ved daglig tandbørstning, som du kan læse mere om her.

På Herning Dyrehospital har vi meget fokus på din hund og kats tænder. Vi tjekker altid tænderne ved det årlige sundhedstjek, og er dit kæledyr med i vores sundhedsprogram VetPlan kan du altid booke et gratis tandtjek, og hvis det er blevet nødvendigt med en tandrensning, får du 25 % på behandlingen. 

Din tanddyrlæge i Herning

På Herning Dyrehospital har vi indrettet et helt specielt tandrum hvor alle tandbehandlinger foretages. Vi har dyrlæger som har meget erfaring med tænder og tandbehandlinger, og dit kæledyr er derfor i de bedste hænder hos os. 

Ved en tandrensning hos os bliver dit kæledyrs tænder poleret, og alt tandsten fjernes med ultralyd. Vi måler og tjekker tandlommer, og alle tænder undersøges systematisk. Ved unormale fund tager vi røntgenbilleder for og at kunne vurdere tandens tilstand under tandkødet. 

God tandhygiejne er vigtigt

En god tandhygiejne er vigtig for både dyr og mennesker. Hvis ikke tandsten fjernes i tide, kan det udvikle sig til tandkødsbetændelse og senere hen parodontose. I sidste ende kan tanden ende med at rådne og falde ud. Dårlige tænder er en stor belastning for immunsystemet og kan i værste fald føre til påvirkning af både, hjerte, lever og nyrer hvis ikke problemet håndteres. 

Du kan sagtens holde øje med din hund eller kats tandsundhed derhjemme. Du bør regelmæssigt se efter om dit kæledyr har: 

  • Meget rødt tandkød
  • Tandsten som er gulbrune belægninger på tænderne
  • Knækkede/beskadigede tænder
  • Misfarvede blålige tænder
  • Sår i eller omkring munden eller andre ting som kan tyde på et tandproblem.

Vi anbefaler desuden at du får undersøgt tænder og mundhule på din hund eller kat minimum én gang om året.  

 

Smertefuldt for dit kæledyr

Tandproblemer kan være yderst smertefuldt for dit kæledyr. Din hund eller kat kan ikke fortælle om den har ondt, og derfor bliver mange tandproblemer ofte overset. Hvis du er i tvivl om din hund eller kat har et problem med tænderne så kontakt os gerne allerede i dag.