Vaccination

Langt de fleste kæledyrsejere ved godt at deres hvalp eller killing skal vaccineres, men vidste du at behovet for vaccinationer ikke stopper blot fordi dit kæledyr bliver ældre?

Om dit kæledyr skal vaccineres eller ej, er selvfølgelig altid op til dig. Vi følger de europæiske vejledninger, og desuden skal du som ejer være opmærksom på de særlige krav til vaccination som gælder ved avl, udstillinger, kennelophold, rejser og så videre. Vi står altid klar til at hjælpe med råd og vedledning og i sammen med dig finder vi den bedste løsning for netop dit kæledyr. Vaccination af din hund eller kat kan foretages i forbindelse med det årlige sundhedstjek.    


Vaccination af hund

Læs mere om vores anbefalinger
til vaccination af din hund.  

Vaccination af kat

Læs mere om vores anbefalinger 
til vaccination af din kat.

Titertest

Forskning viser at langt de fleste hunde er dækket i minimum 3 år med vaccination mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse. De gældende europæiske anbefalinger er derfor, at hunde vaccineres hvert 3 år mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, mens de bør vaccineres årligt mod leptospirose og evt. kennelhoste. 

Her hos os på Herning Dyrehospital er det muligt at få foretaget det man kalder en titertest, som kan vise om hunden har et højt nok niveau af antistoffer til at beskytte den mod de sygdomme den er vaccineret imod. Det er ind til videre kun muligt at titer teste hunde for antistoffer mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse. 

Titertesten kan foretages i forbindelse med det årlige sundhedstjek, og kræver blot en blodprøve, som vi udtager på hundens forben. Hvis testen er negativ, er det vigtigt at sørge for hunden bliver vaccineret, således den fortsat er beskyttet. Hvis testen er positiv anbefaler vi en ny test et år efter. 

En positiv titertest er fuldt ud lige så gældende som en vaccination, og dette gælder også i Dansk Kennel Klub. Det betyder at du selv kan vælge om du vil have din hund vaccineret eller om du vil have den testet for antistoffer mod de tre ovennævnte sygdomme. 

Du er altid meget velkommen til at ringe til os for råd og vejledning vedr. vaccination og titertest. 

8A7760D9-4ADF-44A9-9B1D-CF95BD21261B_1_105_c